Snön ligger vit på taken...

Minus 13 grader... Vad säger ni om det då. Haaa!! Jag njuter, insett att jag blivit på så bra humör. Att snö och kyla kan göra en sån=). Härligt!!

Har varit ute med Kalle skrutten. Påklädd som man va och kinderna fick riktigt bita i kylan i början. Men så underbart. Nu ser man ju vart man rider. Och inte lika hårt för Kalles ben.. me like. 
Nog pratat om stall och häst.
Fick idag veta på jobbet att jag ej ska kunna nyttja VAB-dagar på P:s barn. Självklart utnyttjar jag inte VAB-dagar. Men går det inte att lösa hemma så går de ju inte. Lite svårt när P är borta på annan ort och det krävs flyg för att ta sig hem. Då vill man ju kunna ställa upp. men icket, i framtiden ska jag ej göra så.
Krävs det att man ska gifta sig eller... Ska kolla upp det där.

Patrick är på hockey, så en kväll lugnt och skönt borta hos dom fyrbenta och en liten kväll hemma nu lugnt och skönt=).
Imorgon bär det av med lite julklapps shopping. Vill få det där överstökat.

Lite kvällsfika nu eftersom man hoppade över middagen idag. Fy skäms!

// Linnéa

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Kommentarer

Postat av: erica

Har lagt in lite info till dig

Du behöver ej vara gift



Vem kan få tillfällig föräldrapenning?

Du som är förälder till barn under 12 år kan få tillfällig föräldrapenning. Tillfällig föräldrapenning kan också betalas ut till



•den som bor tillsammans med en förälder



•familjehemsförälder (tidigare kallad fosterförälder)



•den eller de som tar emot ett barn i syfte att adoptera det



•annan person som har den rättsliga vårdnaden om barnet.



Du kan överlåta den tillfälliga föräldrapenningen

Om vare sig du eller den andre föräldern kan eller vill stanna hemma från arbetet när barnet är sjukt eller barnets ordinarie vårdare är sjuk, kan du överlåta den tillfälliga föräldrapenningen till en annan person som avstår från att arbeta för att vårda barnet. Det betyder alltså att du fortsätter arbeta, medan någon annan får ersättning för att stanna hemma från sitt arbete och vårda barnet.



Vill du överlåta den tillfälliga föräldrapenningen måste du eller den som du överlåter till tala om det vid anmälan. Den som vårdar barnet får då en blankett: Tillfällig föräldrapenning vid överlåtelse. Den ska fyllas i både av den som begär ersättning och av föräldern.



Om du blir sjuk kan en annan person få tillfällig föräldrapenning

Om du blir sjuk samtidigt som barnet eller barnets ordinarie vårdare och därför varken kan arbeta eller vårda barnet, kan Försäkringskassan besluta att en annan person har rätt till tillfällig föräldrapenning för att vårda ditt barn. Då krävs dels ditt medgivande, dels att du får sjuklön eller sjukpenning.




Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback