Dags att dra till stan igen!

Medicinen avklarad till Tristan och nu är det bara att förse mig själv med lite käk innan det bär iväg till Umeå och pappa Patrick. Vi saknar ju honom nu efter dessa dagar. Har varit härligt att vara hemma här på besök. Känner mig så bortskämd av mamma och pappa.
Regnet som skulle komma har än så länge inte gjort det, så vi får hoppas de inte gör det. I Umeå har det tydligen regnat.
Ska stanna till i Lycksele för lite besök på Dollar... där hittar man alltid någonting.

Här var vi på besök hos gammel farmor och gammel farfar.

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Superfin dag med sol

Dagarna rusar snabbt förbi och vips är det kväll igen.
Jag, mamma och Tristan åkte ner till loppisen i Stensele i morse. Mamma fyndade medans jag bara titta.
Sen blev det hem och invänta lunchgivan och medicin till Tristan för att efter det åka ner till Barsele och hälsa på. Där var det bad som gällde i poolen för barnen. Själv tyckte jag de räckte med att titta på.

Nu ska vi ta en promenad till farmor och farfar. Det är ju så fint väder ute så inne kan man inte vara ikväll.

Sen kanske någor gott till ikväll man får inhandla på vägen...=)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Besök i Storuman

Jag och Tristan begav oss på våran första "långa" resa tillsammans igår kväll upp till Storuman och mormor och morfar. Det gick så bra så. Han sov hela vägen upp.
Och här uppe blir han så fint uppassad av alla...(och även jag=)).
Idag har vi varit hos gammel farmor och farfar. Där hade farmor bakat bullar som vi fikade av. Oj va gott. Det var två stycken som tyckte de va trevligt med besök av lille Tristan.
Hanna o Mattias kom förbi också på lite fika och bebiskläm. Timon tyckte Tristan var en väldigt spännande och bra storlek på människa. Ingen läskig liten människa som inte går att tyda...  Men lite konstigt att ingen brydde sig så mycket om honom helt plötsligt.
Fick mig även en burk av farmors goda svartvinbärssylt. Mums... den är sååå god.

Nu blir det att åka ner en sväng och kika hur det går för Hanna och Mattias i huset. Håller på att fixa nere i källarn.

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Äntligen hemma!

Idag kom dagen vi väntat och längtat efter. Prinsen har blivit utskriven från Barn 4 och allt (som de ser ut) fick ett lyckligt slut. Prinsen heter också Tristan och han är världens finaste...

...oh allt började natten mot måndagen den 5:e juli. Jag hade svårt att sova fick bara till ca 2 timmar. Då förstod jag ingenting, men de berodde väl förmodligen på att det var på G. Strax före 3 på natten gick vattnet och eftersom bebben låg högt och rörligt på senaste kontrollen så var det viktigt att ringa in på en gång och ligga still i väntan på att ta sig dit. Och så blev det. Vi kom in på förlossningen runt 3. Då sattes en CTG och vi fick sen inhysa oss i en fashionabelt rum på förlossningen. Lite kvällsmackor och sen låg man och vänta. Blev inte mycket sömn den tidiga morgonen och inte knde jag av något tecken på tt det var på gång bortsett från vattnet som sipprade emellanåt.
Under måndagen så smög sig värkarna på mer och mer. Men absolut inte extremt kännbart. Jag tyckte det kändes helt ok. Skulle de kännas så här så var de ju ingen sak=). På kvällen däremot så blev de lite jobbigare, och då bestämdes det att jag behövde sova för att orka med själva förlossningen. Jag hade ju fortfarande bara sovit dom där ynka två timmarna hemma natten mot måndgen. Jag skulle även försöka sova utan sömntabletter. Provade detta i ca 1 timma men insåg att de skulle inte  fungera. Dåsade till lite men vaknade så fort en värk kom. Då kom min räddare i nöden, en snäll sköterska som gav mig muskelavslappnande och sömntabletter. Det var som att dra ner en rullgardin. I samma ögonblick som jag somnade kändes det som att jag i sekunden öppnade ögonen och då var det tisdag morgon. Oj, vad jag sov som en stock!!
Tisdag inleddes med uppladdning av frukost (vilket sen visades bli det enda mål mat jag fick i mig, bortsett från en piggelin). Sen var det dags!!! Runt 10.00 fick en en förlossningsal och droppet var på plats. Och nu kunde det börja. Hela dagen bestod då av värkarna som kom kraftigre och kraftigare och tätare och tätare. Lustgasen introducerades så småningom och den gillade jag skarpt. Funkade bra så länge jag fick den i tid om jag inte hade koll på den själv.
När värkarna började ta sig som bäst oh lustgasen inte tog bort smärtan som satte sig i ljumskarna så provade jag sterila kvaddlar. Dessa funkade inte alls, så nästa steg blev epidrual. Det värst va nog bara att sätta dit den. Hade 1 minut mellan värkarna då och att sitta still som en potatissäck i skräddarställning var inte att tänka på när en värk kom. Men efter mitt 3:e försök satt den där. Tog bort smärtan från höger sida, men tyvärr satt den kvar lite på vänster sida. Jag hade fortfarande lustgasen hårt vid min sida.
Då var jag öppen 9 cm och det kom jag att vara ett bra tag till. Den där ynka cm var seg att ge med sig och krystvärkarna började smyga sig på  och dom var inte lätta att hålla emot. Men till slut var det dags att t i allt jag orka plus lite till (!?) och hur tar man i lite till när man redan tagit i allt man kan..=)?! Krystarbetet tog 14 minuter och när huvudet var ute sa barnmorskan att vid nästa krystning måste bebisen få komma ut. Och så blev det. Han kom ut 20.49!!!!!!!  Just i slutet blev värdena sämre på gossebarnet och de var därför de blev lite bråttom ocg det var även därför barnmorska klippte navelsträngen på honom så fort han kom ut, meddelade oss att det blev en pojke och sen rusade iväg med honom. I detta läge var det Patrick som hann bli orollig först. Jag själv var nog lite i det blå av både det ena och det andra. patrick fick iaf följa med till våran bebis och se på när han fick andas in lite extr syre. Han vägdes och mättes. 3470 tung och 52 lång. Sen fick han åka upp på Barn 4 för att få ligga i kuvös och få sig lite värme. 
Patrick och jag fick dett där fikat med svenska flaggan och blomman...men bebisen saknades. Tog mig en dusch efter fikat och sen fik vi komma upp på avdelningen. Och där låg han i kuvösen, men en mask över näsan som blåste in rumsluft i lungorna för att hjälp dom att blåsa upp sig så inte han behövde göra det själv. Fick hålla honom i famnen och han smakade även på brösten. En känsla som inte går att beskriva i ord... en ovanlig känsla som man inte haft eller känt förrut.  Och denna känsla har kommit att blivit starkare och starkare för varje dag sen han kom.
Det som sen gjorde att vi inte fick komma hem var att dag 2 och 3 fick han kramper. och det var dom som skulle bli utredda inna vi fick åka hem. Massa prover och tester skulle tas. Man satte både EG och CFM på hans huvud för at mäta aktiviteten i hjärnan. Ultarljud fick han göra också. Väldigt bra att dom gör alla dessa tester men det tar hårt på en när dom berättar vad det är för något dom söker efter och förhoppningsvis kunna utesluta från "checklistan" . När dom pratar om olika former av hjärnskador, svullnader och blödingar så blir man orolig. Det går inte att komma ifrån... och på BB såg man alla andra lyckliga mammor styra runt på sina små älsklingar. Då var man lätt till tårar när man satt och titta på sitt underverk med tusen sladdar från huvudet.
Men alla prover visade sig vara bra och han fick även medecin som ska motverka eventuella kramper.
Så slutet gott allting gott...!! Idag fick han ta sista blodprovet och han blev som sagt utksriven. Medecinen ska han få fortsätta med i 5 veckor till. Läkaren tror det är en väldigt lite risk att han ska få mera kramper, men för säkerhetskull. Så nu behöver vi bara tycka syd om honom när han ska få i sig medecinen varje dga, för den tycker han inte om. Usch.. men vad är väl lite medecin motför sjukhusvistelse.

Nu ligger han och sussar i sin säng oh han är bara för söt. Lik sin pappa säger dom och det måste jag nog hålla med om. För pappa är ju pockså en skönhet...;).


Här är Tristan morgonen efter han föddes.2 stycken stolta storasystrar


Tristan har CFM inkopplat på sitt huvud.


och här är EG inkopplat


och här får vi ÅKA HEM!!!! Jippiiii!!!

Permalink Allmänt Kommentarer (6) Trackbacks ()

Ett till kort på fina killen!

imag0129 (MMS)

Ett till kort på fina killen!

Permalink Allmänt Kommentarer (4) Trackbacks ()

Finaste prinsen

imag0125 (MMS)

Till slut kom han. Världens finaste. Tisdag 20100706 kl 20.49. Han vägde 3470 och var 52 cm lång. Han är så perfekt och vi är så stolta!

Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()

40+0


och det firade vi med en glass på stan tillsammans med GT och lite andra små ärenden. varmt idag, inte så mycket sol, men varmt. Kännts lite som utomlandsvärme nästan. Eller så beror det på stundande tid=)


Har fått god middag hos GT i form av grillat, pot gratäng o sallad. Mums.

Nu är det tvättstugan som gäller, för det börjar svämma över i tvättkorgarna. Lite nytta får man göra och inte bara slappa hela dagarna.

Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()

Sängen är min kamrat idag=)

Pallat upp mig i sängen med massa kuddar och datorn i knät. Ljuvligt att inte känna något som ska tvinga en upp ur sängen.
Magen känns då som vanlilgt än så länge. Man går ju som liksom o väntar på minsta lilla nya signal man inte känt tidigare. Man funderar ju på hur man ska veta att det är dags, men förmodligen är de väl som alla säger att man känner på sig när det är dags! Men får man en ny känsla så tänker man för en lite sekund... e de på G??? men neee... inget än.
Det är ju tur att jag inte känner mig urless, sådär som jag förstår att många kan vara så här i slutet. Så de kommer nog gå finfint även om de går lite över liten. Men de skulle ju vara så kuuuul  och underbart ju fortare den vill komma.
Sen att man känner sig sådär mördbultad och halvt överkörd av en vält på kvällen är ju en annan sak, men de e ju sånt man får leva med. Vill man få något fint får man leva lite pin(t)...?!?)=)

Var ju hos barnmorskan i fredags och fortfarande så ligger bebis med huvudet högt och rörligt. Den verkar inte vilja fixera sig än. Men hon skicka en remiss för nytt ul. Så händer det inget så trodde hon ul blir någon gång runt 14-15 juli. Så vi får se vad som händer.
Stortjejen Nellie fick fälja med på detta besök, och hon tyckte de va spännande tror jag. Hon fick sätte plåster på mitt finger efter barnmorskan stuckit mig. Oj, va duktig hon va på det. Tog sig an uppgiften med stort allvar.

Nu ska jag fixa frulle och den ska intas i sängen idag. Fasiken va skönt att vara ledig!!!!=)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Ingen bebis idag!

Då var 3:e juli avslutad men ingen bebis ville då komma. Men de var väntat. Har tillbringat hela dagen tillsammans med Tom och Gisela och deras lägenhet. Dom håller ju på att renovera den och vi sa att idag skulle eliten komma och hjälpa dom. Och mycket hann vi göra=) Blir så fint så hemma hos dom.
Tänkte att man kanske skulle hjälpa bebisen på farten med lite "jobb". men icke sa nicke. Nu har man då fått sig en efterlängatd dusch som var helt underbar. Jag skulle ljuga om jag säger mig inte känna av nåt i kroppen...=P, men som sagt, ställer man sig frivilligt och bökar får man lida själv!!=)
Idag har vi haft riktig sommarvärme. Men inte gjorde de mig nåt att vi va inne hela dagen, eftersom man har ju som heeeeela sommaren på sig att vara ute.
Tack vare att vi fyra va så duktiga idag så får ju äntligen GT tillbringa sin första natt i sin nya säng i sitt nya sovrum tillsammans=)
Tack också för maten vi blev servade med hela dagen, från frukost till middag!

Nu blir det soffan en stund innan ögonlocken faller ihop. Sen får vi se vad som händer imorgon helt enkelt.

Gonatt

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Nu fick man visst lite tid över!

då rann tiden iväg igen. Midsommar har hunnit förbi och den tillbringades med husfolket på Vidängsgården på en båt ute på vattnet. Middag ute vid Skeppsvik och sen ut och åka i det fina vädret. Övernattning blev det också på båten, men där måste jag erkänna att komforten var inte lika hög som i min egen säng med alla kuddar jag stoppar upp under mig. Ont i kroppen hade man när man hade vaknat...Men annars var trippen väldigt trevlig.

Har även hunnit tillbringat en trevlig kvällsmiddag med kära Tom och Gisela. Den kvällen sluta med att grabbarna cyklade ut på en "kväällsöl" medans jag och Gisela skruvade ihop lite IKEA möbler. Matbordet gick bra sen var vi lite less på Börje-stolarna innan vi var klara med dom. Men bra blev det. Kvinnor kan!!!

I veckan har vi flickorna och vi har ju fått äran att vara ute i solen hela veckan. Såååå bra väder. Har fått riktigt mkt färg nu också. Grillen har vi också varit duktig på att använda...varje kväll till middag. De e ju så gott.
Idag har det regnat på förmiddagen, men nu börjar faktiskt solen glimta fram lite så vi kanske tar oss ut än då.
Imorgon ska dom få följa med deras mamma upp till Storuman och Storuman-dagarna. Eftersom det inte kommit någon bebis än så har vi bestämt oss för att stanna hemma i stället.

Har ju även fått plantera lite blommor på balkongen...men i år var jag ju lite sen jämfört med förra året och det märktes på valet av blommor som fanns att köpa. Nu har jag lite annat jämfört med förrut. men de e ju kul med lite nytt. Bilder komemr senare på det. Nu är allt ihopställt i en hög pga regnet som kom.

Men lite andra bilder kan jag bjuda på!!


Midsommar 2010Äventyrslekparken på TomteboVåran gård har blivit bra besökt av oss under veckan. Skönt att bara slappa där bakom. Köpte två stycken sköna solstolar i veckan och dom har varit underbara att ligga i medans solen har stekt.
Men som ni ser blir inte våran gräsmatta klippt allt för ofta. Den är lång för det mesta...

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()