Tjofadderittan mambo!

Dagen har bara sprungit fram och en underbar dag har vi haft. Tillbringat stor del av den nere på Åkervägen hos familjen Kjellren/Rönnholm. Fått äta jättegod lunch som mästerkocken Erica fixat. Och att få äta den med trevligt sällskap är ju en superkombo! Fröknarna Nina och Åsa med respektive barn joinade oss. Fröknar man inte träffar alltför ofta. Riktigt skoj!
Kul också att hänga med andra småbarn i olika åldrar och se dess o- och lik-heter. Värsta grabbgänget var det!

Och när man har kul går tiden fått. Har inte hunnit med så mycket annat förrutom att bistå herr Arvidsson med lite bilkörning. Nu har man avverkat middagen och snart känns det dags för lite slapp (igen) framför dumburken kanske.
Men icket att förglömma pållarna ute på Luspis. Dom ska jag ta in ikväll. Funderar på om man ska ta ett 20-min pass och träna lite ikväll.... återstår att se idag.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Presentation av ny blogg

gå in och kika. Jag är faktiskt lite stolt på mig själv:). Men hele dan har det tagit;)

http://anitafixar.blogg.se/

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Godmorgon världen!

Dags för frukost med familjen. Jag känner mig på bra humör idag. Känns som sömnen har vart bra inatt. Få se vad det blir för nåt idag.
Måste ta tag i mammas blogg lite och fixa. Så ni nyfikna...spana in den någon gång under dagen kanske det blivit något=)! anitafixa.blogg.se

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Fullspäckad lördag...

...från morgon till kväll.

Började morgonen med en spark tur ner till fabriken (Bio-Stor) då inte systers bil startade. Fixade ny bil hos henne på jobbet och begav mig upp till farfar och hämta batteriladdare. Ut till Luspis och hämta Timon som skulle få vara med oss idag. Tillbaka till höjdvägen och sätta på strömlös bil batterladdaren. Till fabriken igen för att lämna bil och hämta spark. Möta upp mamma och Ingrid på cykelbanan mellan Storuman-Stensele för att promenera till loppis i Stensele för att inte göra några fynd. Promenera upp igen, ut på Luspis och hjälpa M med några saker. Hämta farmor och plocka upp mamma på byn för att sedan åka ner till Barsele där det firades kalas. Upp till Storuman och lämna farmor, mor och Tristan. Ut till Luspis och lämna Timon och göra stallet till syster som sluta sent ikväll. Hem till höjdvägen för tvagning för att sedan hämta upp en man i Storuman som skulle följa med jag och mamma på middag nere i Stensele. Där fick vi väldigt god middag med tre rätter och väldigt trevligt sällskap. Men nu är man åter på höjdvägen och med gott smavete ska man lägga sig i sängen.

Det var min dag någorlunda kortfattat!


någon fler som längtar till sommaren...?

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Upp på kullen!

100media_imag003 (MMS)

Här var det längesen man va. Måste vara lätt 10 år om inte mer. Oj oj, vad tiden går. Vi tog oss en PW upp hit iaf. Jobbigt var det, kan inte säga annat. Fick upp pulsen rejält och det var gode mjölksyra uppför sista backen. Men upp kom vi! Idag fortsätter arbetet med mammas blogg. Så ni som är intresserade av lite kretatvitet ska absolut kika in på anitafixa.blogg.se Fixet med bloggen lär ta sin tid för jag kan ärligt utnämna mig till nybörjare. Men man lär sig. Tristan har återigen fått haft kul i badbaljan med morfar till hjälp. Vad roligt och när han tycker det är roligt!!!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Nytt År - Ny Blogg

Det får bli så. Jag är ju egentligen värdelös när det gäller datorer och dess teknik. Men jag har lovat att hjälpa mamma och hennes blogg så då tänkte jag öva på min. Man kan ju faktiskt få rätt mycket hjälp via internet och massa googlanden så hittills har det blivit lite förändringar. Faktiskt rätt kul också. Men långt ifrån klart. Ska försöka fixa och trixa lite mer...

Vi är ju uppe i Storuman för en visit då den andre är på jobb. Hunnit med massa hittils. Träffat släkt och vänner, vart på spinning med Hanna och även kört lite hemma-träning. Det bästa med hemma träningen är ju att man aldrig behöver åka ifrån den. Den följer med vart man än är.
Ikväll var det fika ute på Luspis med massa trevligt sällskap och väldig god paj...MUMS.

Idag var vi ute på en promenad. Blev en kort en från farmora till mor min. En sträcka på 3,1 km. Trots vädrets
-22 grader så fick jag igång flåset riktigt bra så mina "ej tränings-kläder" som jag hade på mig var dyng-sur av svett. Så en anledning att fortsätta träningen hemma då man liks behövde en dusch iaf.
Ska imorgon ta vägen upp till slalombacken med vagnen och köra lite PW med intervaller i uppförsbackarna. Vägen dit borde ta ganska bra. Jag känner mig inte redo för utsiktsbacken än...:-P

Påta lite mer nu med bloggarna så får vi se vart vi landar!!

Hittade förresten en bild från julen och inser att jag måste jaga rätt på resten.
Visst var han rätt söt i sin smoking-overall=)





Mixad bild med hjälp av en App till Iphone...

Permalink Allmänt Kommentarer (7) Trackbacks ()

Min nya favorit! Känns väldigt fräsch och ...

Min nya favorit! Känns väldigt fräsch och smakar lite sommar. Mums!

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Mina nails by Kikki

Jag är så glad, jag har så fina naglar sen Kikki kom förbi. Genast får man kvinnligare händer. Jippi!!!



Tänka att tajmingen blev så bra ikväll att Sandberg/Luther bjöd på middag. Perfect. Men det verkar som Mr P inte hinner hem i tid. Men han kommer när han kommer. Bättre köra lugnt istället.
Istället verkar det som att jag får med mig Hanna som sällskap. Blir ju hur bra som helst!

Nu tar vi lite soffhäng en stund!!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

fullt ös, men ej medvetslös

Det har vi haft idag, jag och Tristan. Upp halv sju imorse för att styra kosan mot Vindeln. Faster Beas sambo skulle ju köra upp för körkortet så det behövdes skjuts dit. Tack och lov så klarade han det också=) Grattis!
När vi var hemma igen så var vi så trötta så det blev balkongen och vagnen för Tristan och jag intog soffläge.

Sen var det ju att tänka på middag så en tripp till affären och sen utfordring.

Nu har Tristan fått sig ett bad och för första gången på riktigt länge tyckte han badet var kul. Har köpt ett halkskydd till baljan och massa roliga leksaksdjur som guppade runt honom. Då var det kul att bada. Bjuder på lite bilder! Nu sitter han så nöjd i soffan och jag är väl också nöjd bara man slapp denna huvudvärk. Ska knapra lite mer alvedon så får vi se.

Sen visa det sig ju att vi får besök ikväll. Lite snabbt påkommet besök, men det gillar vi!!!=) Welcome!






LILLGRODAN;)

Nu är det bara att invänta folket!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Lammkött...

...blev dagens middag. Vad trodde ni egentligen??!!??;)
Tog iaf lammskav. Stekte på i pannan. Fyllde på med strimlad paprika (röd och grön) och lökbåtar. Krýddade med salt, vitlökspulver, spiskummin och svartpeppar. Blandade i Qinoua som jag smaksatt med lite röd pesto. Detta smakade faktiskt riktigt bra!!!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

(O)väntat besök!

Sjutton också... det har kommit en förkylning på besök. Hoppas han inte stannar länge. Jag tycker han är läbbig, han snorar så mycket. Och vi ska inte tala om hur mycket han nyser så ögonen rinner. Usch och fy. Ska prova ta det lugnt och ligga ppå soffan så gott det går och se om han vill gå hem till sig.

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Änglagård - Andra Sommaren

Då var den sedd ikväll. Insåg att jag aldrig sett den förrut. Men inte lika bra som ettan. Nu återstår bara trean!
Jag gillar Bergqvist som skådespelare. Jag tror baskemig hon gråter floder i både tårar och snor i varje film hon e med i (hennes bara bröst brukar oxå synas). Men jag gillar henne!


Har även insett idag att jag har en förkylning på G, och den kommer med stormsteg känns det som nu. Nyser i ett och nu börjar huvudet fyllas på med bomull. Va nog ingen hit att träna och va ute i kylan och svettas sen...
Men men, det fixar sig ska vi se.

Nu blir det Solsidan igen...spelade pokern samtidigt ju och det blev lite miss ibland=)

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Howdy!!!

Då var dagens träning avklarad. Blev lite överkropp idag då jag har världens träningsvärk i ben och rumpa...ajaj...men de e ju den bästa smärtan av alla:). Blir nog nu till att lägga lilleman i vagnen och gå ut för lite snöskottning jag ej hann med igår. Tristan får sova lite och jag får svettas lite till!!



Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()

En dag full med trevligheter

Det har vi haft jag och Tristan!!
Vi började att kliva upp i ottan. Sju blev det, men med lite smyg då lilleman fick fortsätta sova. Fixa iordning sig själv så man såg någorlunda måndagsfin ut. För idag var det nämligen dags för fotografering hos Sandros inne i stan. Nio var vi där och det var hul kul som helst. Tristan skötte sig bra. Var lite konfunderad över vad vi höll på med då vi larvade oss så mycket=). Men lite solksensleenden bjöd han på.¨
Nu är ju bara det stora problemet att välja ut vilka bilder man vill ha och vad för typ man ska beställa. Om jag tyckte det var klurugt när jag var "Modell för en dag" så är nu detta tusen gånger svårare. Jag älskar varje bild!!!

Ett besök på jobbet tog vi oss också tid till efter photoshootet. Alltid lika trevligt att träffa dom. 

Fick sen lite promenadhäng med Tom o Gizela där även kvällen avslutades. Men emellan där fick jag världens mysstund med älsklingen. Han har ju kommit i den åldern nu när han inte alla gånger accepterar att han är trött, men idag på e.m. så låg han på min mage och bara mös tills han somnade. Där sov han i 1 1/2 timma så jag med fick en liten lur. Det är ju underbart!!

Filmstund hade vi på Bryggargatan 41D och det blev en gammal goding som finns i tre filmer nu...
 
...det märks att det var nra många år sedan denna film gjordes. Jag minns ju knappt nada i den. Nu har vi ju två filmer kvar så fler filmkvällar att vänta.

Nu ska jag stänga min ögon för lite sömn bredvid världens sötaste.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Vilket lopp. Klockrent!

Vilket lopp. Klockrent!

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Vinterstudio-mys med herrarnas skidskytte ...

Vinterstudio-mys med herrarnas skidskytte jaktstart! Sömnluren var underbar att få:-)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Sköna söndag...

har vi idag. ´Men så trött jag är fortfarande. Tur jag har bästaste P som klädde på han och Tristan och drog iväg efter frukosten. Så nu ligger jag här helt alone och ska få göra precis vad jag vill. Och högst på listan ligger faktiskt slappa i sängen. Så skönt. Och eftersom vi skaffat en ny rauter så kan jag ju ha min lilla rosa i knäet och surfa i sängen!!!=)

Vad mer är på agendan idag då...? Vinterstudion, träning, städning. Ska försöka hinna med alltesammans innan dagen nått sitt slut. Grand final för idag blir ju nämligen SOLSIDAN som börjar med Säsong !! Yes!!!
Pokern och Solsidan kommer att konkurrera med varandra på söndagarna klockan åtta. Men eftersom jag är kvinna och kan göra två saker samtidigt så blir det två trevliga sysselsättningar samtidigt.



Här är lilla killen på G att sticka iväg med pappa för lite grabbhäng!!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Nu funkar tv:n igen! Jippi:-)

Nu funkar tv:n igen! Jippi:-)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Helt ok film...




Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Sängmys blir det idag.

100media_imag001 (MMS)

Känner mig hur trött som helst. Tänkte mig en promenad i det soliga vädret (dock kall, men vad gör det), men jag känner att neeee... om jag någon gång ska sova så ska det absolut bli idag. Passa på när Tristan ska sova. Man kan ju alltid sätta på en film på datorn. Vi har problem med Telia (igen). Vi löpte en ny Rauter (stavas det så?!) så att vi kan ha trådlöst hemma. När vi nu skulle installera den så funkar inget längre...inte ens no TV... Tv är ju inte det viktigaste i livet, men den e ju alltid bra att ha ibland. Misstänker att det är vinterstudion idag...:( Fredagskvällen tillbringades på Bryggargatan 41 och det blev både film och spel. Filmen var Buried med Ryan Reynolds...absolut sevärd. En film som jag iaf vände tycke om ganska mycket i filmen. Spelet blev RISK... Detta spel väcker många fina minnen för mig. Risk spelade vi alltid tillsammans med vår fina saknade vän Isa och hennes kusin runt juletider. Och det är fortfarande alltid samma visa varje gång....REGLERNA... jag kommer aldrig ihåg dom. Och aldrig vinner jag heller=) Men det gör inget. Det är kul och väldigt socialt. Men tid tar det. Vi var nog inte hemma förrän runt tvåtiden...huvva. Men det som inte dödar en...härdar!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Jag var snuskigt sugen på detta idag till ...

100media_imag001 (MMS)

Jag var snuskigt sugen på detta idag till frulle. Mums!

Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()

Sitträning hemma med massa kuddar omkring ...

100media_imag001 (MMS)

Sitträning hemma med massa kuddar omkring sig. Det funkar strålande. Fick besök av underbara Celiine med mor och far. Kaffe sällskap är ju aldrig fel. Lika trevligt varje gång. T här sovit, men som alltid när han sover inne så blir det aldrig längre än en halvtimme. Annat är det med vagnen...like it a lot! Nu blir det gåstolen så morsan får sig en dusch. Det gillar jag!:-)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Systra mi!

Haft tre underbara dagar med Hanna. Hon åkte hem igår kväll och det kändes så tomt när hon hade farit. Vi har verkligen myst alla dagar. Måste vi göra om flera flera gånger.
Stackarn, bilresan hem tog typ 4 timmar efter stopp på E12 pga en trafikolycka och sen en lastbil som var helt omöjlig att köra om pga snörök. Förstår om hon va riktigt less innan hon kom fram till Luspis.  



Funderar lite vad man ska göra idag, och det får kanske bli en liten tripp in till jobbet och hälsa på. Det var ju ett tag sedan sist. Det är iaf skönt att inte ha massa måsten utan bara massa "göra vad du vill"...nästan=)

Nu blir det då att stöka bort frukosten och lägga in massa mort från kameran. Tristan ska ju få sig sin 6-månaders mapp nu=) Huvva vad tiden går.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Tristan och moster myser tillsammans. Gick...

100media_imag000 (MMS)

Tristan och moster myser tillsammans. Gick galant att dricka välling för första gången med mys-Hanna. Sen somna han i famnen så sött. Moster njöt nog minst lika mycket:-). Vi har iaf hur härligt som helst jag, syster, Tristan och Timon.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Fullt ös...

En dag med massa saker på shemat. Känner mig helt slut på nu!!
Vi började dagen att ta oss ut på gården för lite snöskottning, så medans jag och P stod för skottningen så var det två tjejer som mer än gärna drog runt Tristan på sin pulka. Lilla parveln tyckte det var hur bra som helst där han satt. En liten tripp på macken sen så var det dags för lunch. Det var iaf hur härligt väder som helst ute idag. Riktigt skönt! 

Tjejerna hade sitt kalas idag. Prinsesskalas!!! Dom va taggade kan jag säga. Under tiden så var jag och snusade på fina Celiine. Va liten man kan vara. Tristan blir ju så stor helt plötsligt. Och tung!!!

Lite god middag som avslutning på dagen med P i form av Avocado och Gurk-soppa och hembakt bröd. Mums. Nu sitter jag och Tristan och tokmyser i soffan. Eller...han sover...men jag myser bredvid honom=) och glor på Fångarna på Fortet.

Tristan gjorde stora framsteg med ätandet idag!! Jippi!! Nu såg det inte ut som att han skulle kräka upp hela sig själv utan helt plötsligt så åt han=)



Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

På middag hos farmor och Claes i deras nyr...

På middag hos farmor och Claes i deras nyrenoverade kök. Gillar man ljus och att leka med det kan man göra så här. Blir man less en färg byter man till en annan med hjälp av dosa. Alla regnbågens färger plus lite till finns. Tycker man inte själv om sådana prylar så lovar jag att barnen blir roade iaf. Värsta discoväggen!!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Tristans nya overall från mormor!

100media_imag000 (MMS)

Passade skitbra. Större storlek och det behövdes kan man säga. Jättemysig!! Nya pulkan fick han oxå provåka i. Storasyster tyckte han skulle få åka i en "liten" backe till att börja med...=) Barn säger så söta saker ibland!! Hemma hos oss igår hade vi iaf fullt hus. Det var Nellies födelsedag och Livia hde ju sin i söndags så det var tårta och kompisar för hela slanten. Men de e ju som mysigt med massa folk hos sig. Misstänker att vi tar det lite mer piano ikväll...kanske en film. Tips någon??

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()