Leos lekland gör att barnen blir trötta. T...

100media_imag011 (MMS)

Leos lekland gör att barnen blir trötta. Tristan somnade in först. Dom andra lär väl göra det i bilen. Mötte en man när jag kom ut från toaletten. Han sa: "men hur är det med Storuman-bon?" Och sen gav han mig en kram. Jag har ingen som helst aning om vem det var. Jag kände inte ens igen människan. Jobbigt...

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Melodifestival igen

Har nyss sett mello och det blev väl som man hade gissat.
Före det så åt vi sån god mat...mums säger jag bara. Det blev lax, och receptet var från Leila och det var lax med smaker frå Italien. Efterrätte blev en riktig stor hit. Mjölkchokladmousse med ingefärapäron. Känner ni igen det så beror det på att ni sett receptet bakom mjölkpaketen. Rekomenderar denna efterrätt. Sååå god!
Nu sitter vi och bara jäser i soffan i takt med Elvis snarkningar....Jaaa, det är en lördagkväll det;)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Här görs det kvällens efterrätt. Det blir ...

100media_imag011 (MMS)

Här görs det kvällens efterrätt. Det blir mjölkchokladmousse med ingefärapäron. Låter väl gott:-)

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Nostalgi...

...att kliva in på badhuset i Storuman. Jag minns inte sist jag var där, men det måste nog ha vart då man gick i skola. Och det var ju ett tag sen. Jag saknade den stor plastkorgen med svamparna som stod på bänken nedanför kassan, annars var det som vanligt. Dom har bytt färg i entrén.
Badet gick galant, bägge kusinerna hade stoora ögon från början och tyckte det var mycket spännande. Tristan älskade att ligga i vattnet. Han plaskade och plaskade. Han var som ett russin innan vi var färdiga.
Efter badet drog vi till Aktiviteten och fikade, och där var det också länge sen man va sist. Va tiden går.

Nu sover Tristan på soffan och jag är hur slö som helst. Ska bara slappa tills det blir dags för middagen. Vi bestämde med mor och far att vi ska laga middag tillsammand. Mamma handlar och dom kommer ut hit. Det tyckte jag var en skitbra idé!!!=)

Här kommer en bild på två vattendjur=)



Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Pigg och rask!

Vi kliver upp tidigare och tidigare. F.m. är verkligen tiden vi hinner göra massa saker. Perfekt!

Veckorna bara rusar iväg. Nu har vi lördag och snart är veckan slut. Det betyder att man måste säga hejdå till syrran och familjen:(, men det betyder också att man får åka ner till stan och hem. Men än är det inte slut och idag ska vi åka iväg på badhuset. Tristan ska få ta sig sitt första badhus-dopp och detta tillsammans med kusin Cornelia. Återkommer med historian om det senare.

Har nu på morgonen kört ett träningspass. Blev riktigt svettigt då dom har det ganska varmt här ute på Luspnäset. Fick ej med Hanna idag, efter gårdagens pass hon hängde med så har hon fått världens träningsvärk idag...=). Hon har ont!
Bjuder faktiskt på en bild som Hanna passade på att ta när jag är i full fart med en sido-planka.


Nu ska vi fixa lunch så vi sen kan dra iväg till badhuset!!!!

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Provsmakning av brödbaket från igår.

100media_imag011 (MMS)

Ingen sensation direkt men ett bra "vardags"-bröd. Ett bröd som passar hela familjen. Var också väldigt lättbakat. Blir ni sugen på att baka så titta på baksidan av Fiber Havregryns-paketet.

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Nu blir det semel-fika!

100media_imag010 (MMS)

............................................. Gott var det kan jag säga. Vi lyckades riktigt bra med dom. Maria sällskapede med oss med både ätning och trevligt surr.

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Torsdag

Upp med tuppen igen. Tristan verkar ha bestämt sig för att det är slut på sovmornar. Men bättre att komma upp än att ligga för länge. Lite gnälligare än vanligt har hann vart nu ett par dagar (för ni som inte vet så är han ett barn som i stort sett aldrig gnäller). Har nyss upptäckt att hans 2 framtänder som har varit på G har nu ploppat fram, så där är väl då anledningen till hans pip. Helt OK!

Dagens planer har gått i kras idag då Hannas älskade saab gick sönder igår kväll. Hon skulle promt in till Storuman på kvällskvisten, men det gick inte. Remmen gick av så det blev direkt bogsering till verkstan. Alltid är det något.
Istället tar vi och börja göra ett litet brödbak. Vi gör det enkelt och tar receptet som står på Fiber Havregryns-påsen. Återkommer med resultatet!

Anna: Jag ska prova tzatzikin med rivna morötter. Tycker också det låter spännande=) Måste ju bli lite färggladare med morötter!! Tack för tipset!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Ett litet tips...

...på en jättegod tzatsiki. Om ni såg "Halv 8 hos mig" i måndags så vet ni vad jag pratar om. ÄPPELTZASIKI.
Hur gott som helst. Hur enkelt som helst, så...

...riv äpple och krama ur saften. Blanda med turkisk/grekisk yougurt, vitlök, salt och peppar. Tadaaaa....KLART!

Till den så åt vi Fetaostbiffar och klyftpotatis. Underbar mat mitt på en onsdag. Och detta hade mor Anita fixat. Lovely!!

Ni måste bara prova tsatsikin iaf=)!

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Onsdag

Fick lite sovmorgon imorse. Tristan ville först vakna vd halv sex men det tyckte jag var alldeles för tidigt. Tack och lov så somnade han om. Jag vaknade upp igen vid åtta. Mycket bättre!
Hanna fick mysa med honom i sängen så tog jag hand om stallet idag. Två hästar blev glad när jag kom ut till dom.

Idag står det semle-bak på schemat. Iaf bullarna ska bakas och sen får vi väl se om det slinker ner en och annan semla. Så på Luspnäset finns det chans att få semlor!!=)

bild: Google

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Uttömd

Hujedamig... nu var man slut på. Men kul var det, som vanligt! Många hurtiga och duktiga va med på passet och efteråt blev det lite i gymmet också. Avslutade med stretch och lite surr med Maria. Trevligt trevligt.
Skönt att göra något annat idag än att bara sitta inne. 
Nu hoppas vi på mildare väder, nu är det ju "bara" -17 ute. Värsta värmen! Snöa har det börja gjort också.  

Väntar på syrran som duschar sen blir det lite kvällsfika.

Tack snälla mamma och pappa för hjälpen ikväll=)!

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Uppladdning...

...för spinning gäller nu. Kanske ses på Åbacken och svettas tillsammans=)!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Tisdagsmys!

100media_imag008 (MMS)

Sitter och slappar med en kaffetermos och lite internet-tittande. Härlig morgon där man inte har några måsten eller planeringar. Skönt! Tristan har somnat med M på soffan, hundarna sover. Vi har det toppen. Än är det kallt så det blir inget med hästarna idag än så länge. Vi är inte vilka hårdingar som helst när det gäller kyla. Erica...det är bara att komma när du har tråkigt. Vi har kaffet redo=)!

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

brrr

Intagit soffan ute på Luspnäset och nu blir det Solsidan som jag missade i söndags.
Har inte blivit många knop gjorda idag pga kylan. Följde med Hanna ut till stallet nu på kvällen men huja vad kallt det var. Tur att hästarna har gott om päls!

Vi bjöd mor & far på middag ikväll och det blev en jättegod tomatsoppa med nybakt morotsbröd. Smakade riktigt bra!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Bra Gaga

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Innedag

Då var det Alla Hjärtans Dag idag! Är det idag man ska vara extra kär eller extra glad eller extra allting?!?
Jag och Tristan får iaf "hjärta" ihop oss idag (igen=)).

Sitter och dödar av dagen inomhus. Fy vad kallt det är idag. Nu står tempen på -27,3. Usch. Hade ju tänkt mig en promenad till farmor och farfar, men det blir bara att glömma. Vi får sitta inne tills Hanna sovit klart.

Ska ta mig min bok nu som heter Vyssan Lull och krypa uppi soffan med lilleman som sover. På soffan under en filt passar skitbra en dag som sådan.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

kvällsnytta!

Nu var man igång med Tradera igen! Har ikväll lagt upp massa som jag inte ska ha kvar. Jag tycker man ska tänka på att återanvända saker idag. Dumt att slänga massa saker (och även spara för ingen nytta), och sen så blir ju alltid någon annan glad att få köpa något lite billigare än vanligt (förmodligen). Jag själv älskar när man gjort sig ett riktigt fynd på tradera. Då skrattar jag ikapp med plånkan=)!

Mammas mat var iaf toppen, hon hade ju även lyxat med ananaspaj i efterätt så den slank ner som bara den=)
Men nu är det sängen som vankas och det ska bli sååå skönt.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Norrupp igen!

Japp Erica...då var vi uppe igen=)!
Jag och Tristan tog oss en tripp upp till Storuman igen. Tog oss till L-sele och där så väntade snälla mormor på oss. Så nu är vi här igen, och Hanna går på långledigt imorgonbitti så vi får det trevligt med varandra. Misstänker att Lillan kommer att få en motionsvecka bl.a=).
Och jag kanske hänger på spinningen oxå!!!! Jihooo.

Har suttit och tittat på skidskytte men ingen svensk medalj blev det, men ett tag såg det nära ut.

Nu har snart mamma kokat ihop en god fläskfilé gryta så nu blirelagött med lite mat.



jag är verkligen svag för svart/vita bilder. Skitsnyggt blir det. Och bilderna från Sandros är svart/vita nästan alla=)!!! Längtar!


Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Movietajm och ett sovpass

Vilket härligt väder vi har. Solen skiner för fullt, men än har man inte tagit sig ut än. Tristan ligger på balkongen och sover och tjejerna ska fara med pappa på bio. Så nu kommer jag passa på att sova. Hur trött som helst. Efter denna natt med 5 personer i sängen så har man inte fått många timmar... Nu ska dom tas igen.
Senare i e.m blir det kanske ett besök hos Luther/Sandberg. Får ta mig promenaden dit så man får sig lite luft.

Fiunderar på kommande vecka. Hur ska jag göra? Vart ska jag vara? hmmm... gäller att bestämma sig.

Nu blir det ryggläge på soffan!

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Vad är det för dag idag...

...är det en vanlig dag? Nej, det är ingen vanlig dag, för det är morfars födelsedag HURRA HURRA HURRA!

Grattis pappa och morfar på din födelsedag!!! Hoppas den blir toppen!

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Kvinnor kan!

Har jag och Gizela nyss bevisat nu på morgonen. Nu när hennes gubbe är borta  passar han ju självklart på att bilen ska in på service. Men de fixar vi lätt, packa in bägge vagnarna och barnen och begav oss iväg. Det kändes som bilen var full med vagnar=). Sen blev det en promenad hem i det kyliga vädret. Vi fixade det utan som helst några problem!!=)
Skönt med promenad för jag har har en träningsvärk från hell!!! I måndags körde jag ett pass som jag tyckte var helt ok, lite tungt, men inte farligt. Jag är inne på tredje dagn och jag har fortfarande pain i mina ben och rompan. Men men...så är det ibland.

Vi får lunchbesök av Elisabeth idag. Trevligt trevligt. Så jag ska väl skicka in mig själv i duschen så man blir någorlunda anständig.



Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Lillprinsen tog sig en tidigare sussning. ...

100media_imag008 (MMS)

Lillprinsen tog sig en tidigare sussning. Trött var man idag.

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Stora städardagen!

Idag fick jag raket i rumpan och har börjat med både städning, tvättning och allmän plockning av hemmet. Bra att energin kommer av sig själv när det behövs.
Satt inatt uppe ganska sent och höll på med boken om Tristan. Lite för sent. Jag var trött imorse. Men det är bara att bita i det sura äpplet och kliva upp. Sova kan man göra sen. Insåg iaf att jag hade ju inte skrivit å mycket på bloggen om saker som hänt i Tristans första tid. Får ta och kolla på bilder och gissa mig fram=).

Ska snart ut och skotta gården medans Tristan ska sova. Idag måste han få sova längre. Han var på sånt mamma- och grin-humör igårkväll. Det var bara mamma som gällde och tårarna rann så fort jag inte var i närheten. Bäst att lägga han ute så han får sussa ordentligt.

Vi har suttit på morgonen och valt ut lite bilder som vi ska beställa efter. Svårt, men nu är det nog bestämt. Kommer bli jättefint. ka in imorgon och beställa dom. Tänka sig, det har redan gått tre veckor sen vi beställde fotade dessa kort.

Ikväll blir det pokern, hoppas på vinst!=)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Back in buisness

Nu var man tillbaka i stan. Skönt att vara hemma. Borta bra, men hemma bäst. Så sant så sant.
Gjort lite ärenden på stan idag och bl.a har jag köpt en ny "första bok" till Tristan (igen) då jag inte gillade den första jag köpte. så nu ska jag fix lite i den. Måste bara kolla tillbaka i bloggen lite för att minnas vissa saker. Nu var det ju så att man kom ju inte ihåg alla händelser riktigt, vilket man trodde man skulle komma ihåg. Och självklart skrev man aldrig upp dom heller...
Så ett tips till alla första-mammor. Köp en bok redan under graviditeten. Fyll i eftersom hela tiden! Så ska jag göra om det blir en nästa gång för mig, men det får man nog drömma om.

så här ser iaf den nya boken ut. Jag köpte den på  Åhlens för 169:-. Finns hos dom flesta bokhandlarna för samma pris. Söt och fin bok.

Kvällen spenderades högre upp på Bryggargatan där det bjöds på tacos. Gott gott. Såg även melodifestivalen, och måste säga att det var absolut Danny som var den bästa ikväll. Duktig på att dansa är han också.
Hans bidrg kanske inte är så mycket schlager, men vilka låtar är det nu förtiden. Inga. Det är nya tider idag, inte som det var förrut, och det gäller framförallt för melodifestivalen! Men det är ju underhållning iaf!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Party party...

...hade vi igår. Började sisådär halv sju och slutade runt nio på kvällen. Nu var det ju inte ett sånt party ni kanske tänker på utan det var Avera-party! Bra produkter det här. Trevlig konsulent med jättefin bebismage=), söt värdinna och underbart "köpesfölk". Ett stort plus för fikat också som var bakat tidigare under dagen. Mums...

Blev tre inköp också. AloeVera gele, Easy Shaver och produkten man inte kan vara utan Intimate Cleanser! Men man vill ju ha så mycket mer, men börsen vill annat;)
Gårdagen bjöd även på mycket utetid i det härliga vädret. Vi passade på medans lillprinsen sov att köra Lillan igen och denna gång körde vi hela Luspnäs vägen. Hon skötte sig toppen. Den lilla krabaten verkar vara en pigg rackare också. Hon ville bara springa fort, fort, fort!
Angående hårproblemen så har man ju nu fått lite tips. Får se vad det blir. Kanske färgning....H har ju vågat färga sitt blonda hår, så kanske man själv ska våga på något riktigt djärvt. Återstår att se. Måste iaf vänta tills jag kommer ner till stan!

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Hårproblem

Jag är less mitt hår så det skriker om det. Lust att ta saxen och bara klippa av allt. Och jag vet ju att det bara är att boka tid och biffen är klar. Men vad ska man göra med det då??

Någon med tips?

Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()

Pållen skötte sig bra...

och jag sköter om min mor som blivit liggandes idag. Måsta ju ta hand om våra söta föräldrar med tanke på hur ofta dom tagit hand om oss=)!!!

Nu ska de bli ett litet pass här hemma med trikåerna på innan lilleman vaknar och vi ska äta middag!

Hoppas ni har det bra!!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Lillan har blivit superduktig:-)

100media_imag005 (MMS)

Nu är det inte längre några hittapå-fasoner längre. Peppar, peppar... Hanna tog sig iväg med henne själv oxå på en liten runda. Hon sköter sig den lilla svarta damen.

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()